Shopping Cart
hart icoon

Klassencadeau voor Sinterklaas nodig? Wij hebben 5 tips!

Deel dit blog:

Klassencadeau voor Sinterklaas - tips

Mogen jullie een klassencadeau voor Sinterklaas geven? Dan wil je natuurlijk het liefst iets kiezen wat de kinderen leuk vinden maar waar ze ook wat van leren. Daarvoor hebben wij 5 goede tips!

1. Hikes

Doos Hikes - het spel dat verbindtHikes is een ideaal klassencadeau voor Sinterklaas. Met Hikes oefenen kinderen namelijk zonder dat ze het doorhebben alle 21ste-eeuwse vaardigheden. Denk aan kritisch denken, vragen stellen, samenwerken, creatief denken, expressiviteit, presenteren, communiceren, zoeken naar oplossingen en meer.

Het is een coöperatief spel dat niet draait om winnen maar om delen. Het doel is om samen drie hikes af te leggen en zo het eindpunt te bereiken. Je speelt dus niet tegen elkaar maar met elkaar. Er zitten negen soorten opdrachten in het spel. Sommige opdrachten zetten de spelers aan het denken, maar andere zorgen vooral voor humor en plezier. Zo draagt het ook bij aan een positieve groepsvorming.

Bij de opdrachten moeten de kinderen bijvoorbeeld vragen stellen aan een bloemkool, gekke zinnen zingen, argumenten bedenken voor een misschien wel wat aparte mening of kiezen tussen twee eigenaardige mogelijkheden. Er zitten genoeg kaarten in het spel om met één spel meerdere groepjes te laten spelen. Bestel Hikes

2. Denkdobbelen

Doos van DenkdobbelenHet leuke van Denkdobbelen is dat het ook als Sinterklaas uitpakspel gebruikt kan worden. Dat maakt het een ideaal klassencadeau voor Sinterklaas. Het basisidee is eenvoudig. Op het bordspel staan vier gedachtenwolken waar je woorden op kunt schrijven met whiteboard stift. Deze kun je ook weer makkelijk uitvegen. De woorden in de wolkjes vormen samen een zin, opdracht of een vraag. Je stelt deze zinnen of vragen samen door te dobbelen met de dobbelsteen. Bij elke activiteit vul je weer andere woorden in. Deze activiteiten worden uitgebreid beschreven op de bijbehorende website.

Als je het spel als uitpakspel met gekke opdrachten wil gebruiken dan vul je in de wolken bijvoorbeeld in wie de opdracht mag doen, wat de opdracht is, hoeveel pepernoten hij daarbij eerst moet eten en voor wie hij daarna een pakje mag pakken. Dan komt er bijvoorbeeld het volgende uit: De stagiair mag als hij 32 pepernoten heeft opgegeten en in de tuin een Sinterklaasliedje heeft gezongen een cadeautje voor de jongste pakken.

De rest van het jaar kun je met het spel Denkdobbelen toneelspelen, dichten, verhalen schrijven, beweegspelletjes doen, uitvindingen maken en nog veel meer. Bovendien kun je met het spel makkelijk gespreksstof voor filosofische gesprekken creëren. Bestel Denkdobbelen.

3. Het grote Dilemma op Dinsdag spel

Het Dilemma op Dinsdag spel - de blije editieWij zijn fan van het Dilemma op Dinsdag spel. Het bevat 60 grappige dilemma’s waarmee je makkelijk op een grappige manier even wat tussentijd opvult. Het werkt simpel, heb je een leeg momentje op een dag, dan pak je de dilemma’s er even bij. Lees twee opties voor en laat verschillende kinderen vertellen welke optie zij kiezen. Denk aan:

  • Je hebt een robot-butler óf je kunt in een dier naar keuze veranderen
  • Je hebt een magische kraan waar alle dranken naar keuze uit komen OF als je in je vingers knipt is je hele huis schoon en opgeruimd

Dit levert geheid leuke gesprekken op en dat is een goede reden om dit spel als klassencadeau voor Sinterklaas te geven. Bestel het Dilemma Spel.

4. Wie is de beste omdenker?

Doos Wie is de beste omdenker?Als je problemen goed kunt omdenken, dan heb je minder problemen! Het is dus zeker een goed idee om met kinderen te oefenen met het omdenken van problemen. Met de grappige problemen uit het spel ‘Wie is de beste omdenker?’ gaat dat zeker lukken. Bestel ‘Wie is de beste omdenker?’

5. Vragenvulkaan

Inhoud van de VragenvulkaanHet doosje de Vragenvulkaan bevat niet alleen de basis voor 36 filosofielessen, je kunt er ook een leuk creatief spel mee spelen.

In het spel de vragenvulkaan zitten 36 fotokaarten. Hiermee kun je met de kinderen het Lavaspel spelen. Hiervoor moet je zes van de fotokaarten op tafel leggen. De andere foto’s worden onder de kinderen verdeeld. Vervolgens moet met de speciale dobbelsteen gegooid worden. Afhankelijk van wat er gegooid wordt, moet er een bepaalde creatieve denkopdracht gedaan worden. Denk aan het bedenken van dilemma’s of wat-als-situaties.

Met dit spel worden de creatieve denkvaardigheden van kinderen aangesproken. Doordat er zes verschillende opdrachten zijn, die met 36 fotokaarten uitgevoerd kunnen worden, zijn er heel veel mogelijkheden waardoor het spel niet snel saai wordt.

En op de achterkant van de foto’s vind je de filosofielessen. Multifunctioneel spel dus! Bestel de Vragenvulkaan.

Kerstpakket

Ben je niet op zoek naar een Sinterklaascadeau maar juist naar een kerstcadeau voor bijvoorbeeld collega’s? Kijk dan hier.

Bestel nu je klassencadeau’s voor Sinterklaas

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen gerelateerde berichten gevonden...

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 318 reviews.