Shopping Cart
hart icoon

Uitgeverij Filosovaardig

Fonds van Uitgeverij Filosovaardig

Uitgeverij Filosovaardig geeft materialen, spellen en boeken uit om het zelfstandige denken van kinderen te stimuleren.

De eerste uitgave de Praatprikkels werd bekroond met de Berrie Heesen Prijs. Het laatste filosofiespel Denktekenen verscheen in september 2020 en is door de vakjury genomineerd voor de NOT Innovatie Award.

"Wij zijn fan van Filosovaardig. Zij bedenkt materialen om mee te filosoferen die zowel thuis als op school kunnen worden gebruikt.
Deze spellen zorgen ervoor dat filosoferen echt tof is om te doen."
MoodKids.nl

De productlijn van Filosovaardig

Een goudvis in de zee

Cover van Een goudvis in de zee

Baroe is kampioen vragen stellen. In deze tien filosofische verhalen kun je met hem meedenken. Met leuke filosofieweetjes en denkvragen.

Denktekenen

Doosje van Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten over verschillende thema’s. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Denkballades

Digibordlessen

Vijf prikkelende digibordlessen met muzikale verteller Floor Wittink en filosofiejuf Fabien. Met vragenkaartjes en doebladen.

Praatprikkels

Doosje van Praatprikkels

Vijftig filosofische vragen voor kinderen. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. Meer dan 30.000 stuks verkocht. Winnaar Berrie Heesen Prijs.

Praatplaatjes

Doosje van Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set met aansprekende plaatjes om met kinderen filosofische vragen te onderzoeken. Vertaald in het Japans.

Praattoppers

Doosje van Praattoppers

Dertig coachkaarten voor betere gesprekken met kinderen. Met handige activiteitenwijzer. Herziene versie in mooie, stevige doos.

Denkdobbelen

Doos van Denkdobbelen

Denkdobbelen geeft de fantasie van kinderen een boost! Je kunt met het spel meer dan dertig creatieve en ook grappige activiteiten doen.

Kan niet bestaat niet

Cover van Kan niet bestaat niet

Verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips. Voor jonge kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of acht.

Informatie voor de detailhandel

Zoek je een uitgever?

Behalve materialen die door Filosovaardig zelf zijn ontwikkeld, geeft Uitgeverij Filosovaardig tegenwoordig ook producten van anderen uit. 

De samenwerking met muzikante Floor Wittink met haar Denkballades waarin muziek, literatuur en filosofie samenkomen is het eerste voorbeeld van deze plannen.

Op dit moment werken we aan een Filosofie & Kunst lespakket met kunstenaar Eline Janssens.

Ben jij onze volgende partner?

Insturen idee of manuscript

In ontwikkeling

Kunstlespakket Een aap op een fiets

Dit drieluik bestaat uit een drietal kunstlessen van kunstenaar Eline Janssens.

Eline geeft in een video een lesinstructie voor een kunstzinnige opdracht. Bij deze opdracht hoort ook een filosofieles.

Met de gegeven middelen kan de leerkracht makkelijk zelf interessante en creatieve Kunst-Filosofielesen geven.

Verschijnt voorjaar 2021

Kunstlessen Een aap op een fiets
De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 177 reviews.