fbpx
Shopping Cart
hart icoon

Uitgeverij Filosovaardig

Uitgeverij Filosovaardig (voorheen Filosofiejuf.nl) geeft materialen, spellen en boeken uit om het zelfstandige denken van kinderen te stimuleren. 

Het draait in het onderwijs veel om het reproduceren van kennis waardoor het eigen denken van het kind soms op de achtergrond raakt. De uitgaven van Filosovaardig helpen je om actief dit autonome denken van kinderen te ontwikkelen, zodat het geen kritiekloze napraters worden. 

Creativiteit speelt hierbij een belangrijke rol. Ook vinden we het belangrijk dat de begeleider van de kinderen makkelijk en snel met de materialen aan de slag kan.

"Wij zijn fan van Filosovaardig. Zij bedenkt materialen om mee te filosoferen die zowel thuis als op school kunnen worden gebruikt.
Deze spellen zorgen ervoor dat filosoferen echt tof is om te doen."
MoodKids.nl

De productlijn van Filosovaardig

Denktekenen

Doos van Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten over diverse thema’s. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Denkballades

Videolessen

Vijf prikkelende videolessen met de muzikale verteljuf Floor en filosofiejuf Fabien. Met vragenkaartjes en doebladen.

Praatprikkels

Doosje Praatprikkels

50 filosofische vragen voor kinderen. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. 27.000 + verkocht. Winnaar Berrie Heesen Prijs.

Praatplaatjes

Doosje Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set met aansprekende plaatjes om met kinderen filosofische vragen te onderzoeken. Vertaald in het Japans.

Praattoppers

Doosje Praattoppers

30 coachkaarten voor betere gesprekken met kinderen. Met activiteitenwijzer. Herziene versie in mooie, stevige doos.

Denkdobbelen

Denkdobbelen geeft de fantasie van kinderen een boost! Je kunt met het spel meer dan dertig creatieve activiteiten doen.

Kan niet bestaat niet

Cover van Kan niet bestaat niet van Fabien van der Ham, bundel om te filosoferen met kleuters

Verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips. Voor kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of acht.

Informatie voor de detailhandel

Zoek je een uitgever?

Behalve materialen die door Filosovaardig zelf zijn ontwikkeld, geeft Uitgeverij Filosovaardig tegenwoordig ook producten van anderen uit. 

De samenwerking met muzikante Floor Wittink met haar Denkballades is het eerste voorbeeld van deze plannen.

Insturen idee of manuscript

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 88 reviews.