Shopping Cart
hart icoon

Uitgeverij
Filosovaardig


Materialen die aanzetten tot filosoferen
Makkelijk & praktisch in gebruik
Creatief & speels
Voor thuis en op school
Fonds van Uitgeverij Filosovaardig

Uitgeverij Filosovaardig geeft materialen, spellen en boeken uit waarmee kinderen kunnen ontdekken wie ze zijn en hoe ze denken door te gaan filosoferen.

De eerste uitgave de Praatprikkels werd bekroond met de Berrie Heesen Prijs. Het laatste filosofiespel Denktekenen verscheen in september 2020 en is door de vakjury genomineerd voor de NOT Innovatie Award.

"Wij zijn fan van Filosovaardig. Zij bedenkt materialen om mee te filosoferen die zowel thuis als op school kunnen worden gebruikt.
Deze spellen zorgen ervoor dat filosoferen echt tof is om te doen."
MoodKids.nl

Nieuw!! Verschijnt in oktober 2021

Hikes! Het spel dat verbindt

De uitgaven van Filosovaardig

Een goudvis in de zee

Cover van Een goudvis in de zee

Baroe is kampioen vragen stellen. In deze tien filosofische verhalen kun je met hem meedenken. Met leuke filosofieweetjes en denkvragen.

Denktekenen

Doosje van Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten over verschillende thema’s. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Praatplaatjes

Doosje van Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set met aansprekende plaatjes om met kinderen filosofische vragen te onderzoeken. Vertaald in het Japans.

Praattoppers

Doosje van Praattoppers

Dertig coachkaarten om kinderen spelenderwijs betere gespreksvaardigheden aan te leren. Met handige activiteitenwijzer.

Praatprikkels

Doosje van Praatprikkels

Vijftig filosofische vragen voor kinderen. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. Meer dan 30.000 stuks verkocht. Winnaar Berrie Heesen Prijs.

Tickle Talks

Doosje van de Tickle Talks

50 philosophical questions for kids. De Engelse versie van de Praatprikkels. Leuk voor het voortgezet onderwijs of internationale scholen.

Denkdobbelen

Doos van Denkdobbelen

Denkdobbelen geeft de fantasie van kinderen een boost! Je kunt met het spel meer dan 30 creatieve, soms hilarische activiteiten doen.

Kan niet bestaat niet

Cover van Kan niet bestaat niet

Verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips. Voor jonge kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of acht.

De virtuele vakdocent

Een kunstenaar, muzikant, of echte filosofiejuf in de klas is natuurlijk een enorme verrijking voor je CKV lessen.

Maar helaas zijn schoolbudgetten niet oneindig. Daarom is er De virtuele Vakdocent.

Deze vakdocenten komen via het digibord in je klas, en dat is een stuk voordeliger.

Zo heb je het beste van twee werelden. De expertise en inspiratie van een vakdocent en de rust en structuur van je eigen klassenmanagement.

Een pleidooi voor het tegenvoorbeeld dankzij de Denkballades

De Virtuele Vakdocent lespakketten:

Denkballades

In de vijf volledig verzorgde digibordlessen Denkballades draagt muzikale verteljuf Floor op betoverende wijze verhalen van Toon Tellegen voor en stelt filosofiejuf Fabien naar aanleiding van het verhaal denkvragen.

Knip je Knap

In drie lessen neemt beeldend kunstenaar Eline Janssens kinderen mee in de knipkunst. Filosofiejuf Fabien van der Ham prikkelt de kinderen in de bijbehorende filosofielessen om na te denken over de vragen die door de kunstopdrachten ontstaan.

Informatie voor de detailhandel

Zoek je een uitgever?

Uitgeverij Filosovaardig werkt ook samen met externe ontwikkelaars. 

Zoals bijvoorbeeld de samenwerking met muzikante Floor Wittink met haar Denkballades waarin muziek, literatuur en filosofie samenkomen. Maar ook het Knip je Knap lespakket over filosofie en kunst van Eline Janssens is een gezamenlijk project.

Met HVO-docent Francis Faken maakten we het spel Hikes.

Ben jij onze volgende partner?

Insturen idee of manuscript

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 269 reviews.