Your Cart

Uitgeverij
Filosovaardig


Materialen die kinderen aanzetten tot filosoferen
Voor thuis en op school
Alle producten van Filosovaardig

Tien jaar lang gaf ik filosofielessen op basisscholen. Vanuit de praktijk ontstonden allerlei spelideeën die ik met mijn eigen uitgeverij op de markt bracht. 

De eerste uitgave de Praatprikkels werd bekroond met de Berrie Heesen Prijs. Het spel werd ook vertaald in het Japans, Duits en Engels. Wereldwijd zijn er meer dan 40.000 stuks van verkocht. Daarna verschenen nog zes filosofiespellen en twee boeken om met kleuters te filosoferen.  Waaronder Denktekenen dat in 2021 door de vakjury werd genomineerd voor de NOT Innovatie Award.

Hieronder vind je een overzicht van alle spellen en boeken die verschenen zijn. Ze zijn niet meer allemaal verkrijgbaar. 

"Wij zijn fan van Filosovaardig. Zij bedenkt materialen om mee te filosoferen die zowel thuis als op school kunnen worden gebruikt.
Deze spellen zorgen ervoor dat filosoferen echt tof is om te doen."
MoodKids.nl

De uitgaven van Filosovaardig

Hikes - het spel dat verbindt

Doos Hikes - het spel dat verbindt

Het spel Hikes draait niet om winnen maar om delen. De spelers worden uitgedaagd om vragen aan elkaar te stellen, zich creatief te uiten en samen na te denken.

Een goudvis in de zee

Cover van Een goudvis in de zee

Baroe is kampioen vragen stellen. In deze tien filosofische verhalen kun je met hem meedenken. Met leuke filosofieweetjes en denkvragen.

Denktekenen

Doosje van Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten over verschillende thema’s. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Praatplaatjes

Doosje van Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set plaatjes om samen filosofische vragen te onderzoeken. Vertaald in het Japans. Meer dan 10.000 verkocht.

Praatprikkels

Doosje Praatprikkels

50 filosofische vragen voor kinderen. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. Meer dan 30.000 verkocht. Winnaar Berrie Heesen Prijs.

Praattoppers

Doos Praattoppers

Dertig coachkaarten om kinderen spelenderwijs betere gespreksvaardigheden aan te leren. Met handige activiteitenwijzer.

Tickle Talks

Doosje van de Tickle Talks

50 philosophical questions for kids. De Engelse versie van de Praatprikkels. Deze zijn inmiddels uitverkocht.

Denkdobbelen

Doos Denkdobbelen

Denkdobbelen geeft de fantasie van kinderen een boost! Je kunt met het spel meer dan 30 creatieve, soms hilarische activiteiten doen.

Kan niet bestaat niet

Voorkant Kan niet bestaat niet

Verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips. Voor jonge kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of acht.

Informatie voor de detailhandel

Heb je een boekwinkel of spelletjeswinkel en wil je deze producten verkopen?

Alle uitgaven van Filosovaardig zijn via het Centraal Boekhuis te bestellen.

Ook werk ik samen met de distributeurs Boosterbox en Immenz.

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 495 reviews.