Shopping Cart
hart icoon

Kan niet bestaat niet

Een slijmerig kusjesmonster in de speeltuin, rivieren van chocomel en slagroomsneeuw, een spin die een katapultweb weeft, een koning die nooit de baas is, een poes die naar school moet, een moeder die in een varken verandert; er gebeuren wonderlijke dingen in de verhalen en gedichten van deze bundel.

Allemaal zijn ze te gebruiken als start om te filosoferen met kleuters. Zo kun je eerst gezellig voorlezen en daarna samen nadenken over de bijbehorende filosofische vragen met behulp van de praattips. Behalve praattips staan er ook creatieve opdrachten bij elk verhaal en gedicht.

Cover van Kan niet bestaat niet van Fabien van der Ham, bundel om te filosoferen met kleuters
Verhalen en gedichten om mee te filosoferen. Met uitgebreide praattips.

 

Voor wie?

De verhalen en gedichten uit ‘Kan niet bestaat niet’ zijn geschikt voor iedereen die eens op een andere, diepgaande manier met jonge kinderen in gesprek wil gaan, zowel thuis als op school. Je kunt ook al filosoferen met kleuters, vanaf een jaar of 4 dus.

 

Waarom filosoferen met kleuters?

Het is zeer verrassend om te filosoferen met kinderen. Hun redeneringen zijn vaak ontroerend, origineel, creatief en ook verbazingwekkend slim. Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen menen dat het niet geschikt is voor kinderen, maar dat is onzin. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Sterker nog: het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Kinderen stellen niet voor niets honderden waarom-vragen.

 

Digi-materiaal voor digibord en tablet

Op de ledenpagina vind je een tool om alle illustraties die bij de verhalen en gedichten horen tijdens het voorlezen ook op het digibord of een tablet te laten zien.

 

Over de auteur

Fabien van der Ham schreef twaalf kinderboeken voor verschillende uitgevers en diverse verhalen, artikelen, columns en gedichten die in bundels en tijdschriften verschenen. Sinds 2011 is zij naast schrijfster ook filosofiejuf en ontwikkelt lesmateriaal om met kinderen te filosoferen. Voor haar eerste product de Praatprikkels ontving zij in 2012 de Berrie Heesen Prijs.

Reactie van een gebruiker

'Direct nadat ik het boekje heb ontvangen ben ik het gaan gebruiken in mijn HVO-lessen. Het boekje ziet er aantrekkelijk uit, de verhalen zijn vlot geschreven, de illustraties zijn kleurrijk en spreken de kinderen erg aan, de praattips geven veel houvast, maar zijn niet zo dwingend dat er geen ruimte is voor een eigen aanpak en in combinatie met de Praatplaatjes ontstaan er gedenkwaardige lessen met veel humor, diepgravende gesprekken en bijzondere inzichten.'

Karin, HVO-docent

Ga in gesprek met jonge kinderen

Met de verhalen en gedichten uit Kan niet bestaat niet heb je een leuke start voor een bijzonder gesprek. Laat je verrassen door de gedachtes van de kinderen.

De productlijn van Filosovaardig

Een goudvis in de zee

Cover van Een goudvis in de zee

Baroe is kampioen vragen stellen. In deze tien filosofische verhalen kun je met hem meedenken. Met leuke filosofieweetjes en denkvragen.

Denktekenen

Doosje van Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten over verschillende thema’s. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Denkballades

Digibordlessen

Vijf prikkelende digibordlessen met muzikale verteller Floor Wittink en filosofiejuf Fabien. Met vragenkaartjes en doebladen.

Praatprikkels

Doosje van Praatprikkels

Vijftig filosofische vragen voor kinderen. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. Meer dan 30.000 stuks verkocht. Winnaar Berrie Heesen Prijs.

Praatplaatjes

Doosje van Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set met aansprekende plaatjes om met kinderen filosofische vragen te onderzoeken. Vertaald in het Japans.

Praattoppers

Doosje van Praattoppers

Dertig coachkaarten voor betere gesprekken met kinderen. Met handige activiteitenwijzer. Herziene versie in mooie, stevige doos.

Denkdobbelen

Doos van Denkdobbelen

Denkdobbelen geeft de fantasie van kinderen een boost! Je kunt met het spel meer dan dertig creatieve en ook grappige activiteiten doen.

Kan niet bestaat niet

Cover van Kan niet bestaat niet

Verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips. Voor jonge kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of acht.

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 177 reviews.