Floor in Bestaat dat niets weten?
Floor in Bestaat dat niets weten? DB bestaat dat niets weten Fabien in Bestaat dat, niets weten? UitgeknipteVragen2 video

Denkballades | Bestaat dat, niets weten? | 1 digibordles

 15,00 voor 3 jaar

Met de volledig verzorgde digibordles Bestaat dat, niets weten? start je eenvoudig een filosofieles met een video. Daarna kun je met de vragenkaartjes en doebladen eenvoudig zelf de filosofieles geven.

Uitverkocht

Met de digibordlessen Denkballades haal je vakdocenten via het digibord in de klas. Het is een volledig verzorgd lespakket dat bestaat uit vijf lessen.

Je start de les met een video waarin muzikale verteller Floor Wittink op betoverende wijze verhalen van Toon Tellegen voordraagt. Zichzelf begeleidend op piano en saxofoon speelt en vertelt ze enkele van de filosofische en soms absurdistische verhalen over de mier, de eekhoorn en andere dieren. Dit doet ze zo goed dat de video-opname voelt alsof je in een klein, intiem theater een vip-voorstelling bijwoont.

Deze aflevering heet Bestaat dat, niets weten?

Muzikant Floor Wittink vertelt op betoverende wijze het verhaal ‘Bestaat dat, niets weten?’ van Toon Tellegen. Dit doet zij terwijl ze zichzelf begeleidt op de piano. Ze speelt Der Dichter Spricht (uit Kinderzenen op.15) van Schumann.

De eekhoorn vraagt zich in dit verhaal af of niets weten bestaat. Wat je wel of niet kan weten vinden filosofen al eeuwenlang een interessante vraag. Een belangrijk punt hierbij spelen onze zintuigen. Want hoe betrouwbaar zijn die eigenlijk? Zijn onze zintuigen goed genoeg om alles wat bestaat waar te nemen?
Een ander probleem is dat we niet overal kunnen rondkijken. Denk aan de bodem van de oceaan of de binnenkant van een vulkaan en buiten ons sterrenstelsel zijn we ook nog nooit geweest. Daardoor kunnen we alleen aantonen dat iets wel bestaat (namelijk als we het gezien hebben), maar niet dat iets niet bestaat. Hoewel, als je iets gezien hebt, zit je nog steeds met die vraag of we onze zintuigen wel kunnen vertrouwen. Daardoor zijn de vragen wat wel of niet bestaat en wat we wel of niet kunnen weten, nog steeds niet beantwoord. Het zijn ultieme filosofische vragen.

Filosoferen na het vertelconcert

Na de vertelling worden de kinderen aan het denken gezet door filosofiejuf Fabien met bijzondere vragen en opdrachten.

Hierdoor zijn kinderen na het kijken van de videoles in een prettige staat van filosofische verwarring zodat je samen met hen kunt filosoferen over het vertelde verhaal. Dit kan met een klas, maar de opzet is zo dat kinderen ook alleen of in groepjes aan de slag kunnen met de bijbehorende doebladen en vragenkaartjes.

Voor de begeleider is er een handige gesprekshandleiding.

Met de Denkballades laat je kinderen dus op een bijzondere manier nadenken over de wereld om ons heen.

Je kunt de lessen gebruiken van groep 3 t/m 8. Al zullen kleuters ook genieten van de mooie muziek en de verhalen.

Een les uit de Denkballades bevat:

  • Een prikkelende video van ongeveer 8 minuten met muzikant Floor en filosofiejuf Fabien. Deze video’s zijn geschikt voor digibord, tv, tablet en smartphone en worden gestreamd. Je hebt dus een internetaansluiting nodig
  • Voor elke les een download met vragenkaartjes
  • Voor elke les een doeblad voor de kinderen
  • Voor elke les een gesprekshandleiding voor de begeleider
  • Voor elke les een literatuur- en muziekweetje

Trailer

Kijk bij de productafbeeldingen voor de trailer.

NB Je kunt met 8 devices tegelijk inloggen en de Denkballades dus door de hele school gebruiken.

Duur licentie

Je kunt de lessen drie jaar lang gebruiken door de hele school. Daarna kun je de licentie verlengen.

Virtuele vakdocent

Denkballades is onderdeel van het concept De virtuele vakdocent: Een kunstenaar, muzikant, of echte filosofiejuf in de klas is natuurlijk een enorme verrijking voor je CKV lessen. Maar helaas zijn schoolbudgetten niet oneindig. Daarom is er De virtuele Vakdocent.

Deze vakdocenten komen via het digibord in je klas, en dat is een stuk voordeliger. Zo heb je het beste van twee werelden. De expertise en inspiratie van een vakdocent en de rust en structuur van je eigen klassenmanagement.

Voordeelpakket van vijf lessen

Er zijn vijf Denkballades. Je kunt ze los kopen voor 15 euro per stuk, maar ook in een voordeelpakket van vijf lessen. Dan krijg je 20 euro korting.

De vijf lessen heten:

Later toch maar alle vijf?

Besluit je later om ze toch alle vijf te kopen? Dan krijg je de korting alsnog. Dit kun je, met terugwerkende kracht, regelen door bij de bestelprocedure hier een opmerking over te maken bij het optionele veld ‘notities’ of door me even te mailen.

 

Extra informatie

Uitgever

Filosovaardig

Muzikale verteller

Floor Wittink

Filosofiejuf

Fabien van der Ham

Intro animatie

Pieter van Dijken

Video-opnames filosofiejuf en montage

Willem Wiers van mijnschoolfilm.nl

Auteur van de vertelde verhalen

Toon Tellegen

Doelgroep

groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8

Levertijd

De Denkballades zijn na aankoop direct beschikbaar.

Betaalopties

Betalen kan met:

  • iDeal
  • Bancontact/Mistercash
  • PayPal
  • Creditcard (Mastercard en Visa)
  • Klarna achteraf betalen

Scholen kunnen ook bestellen op rekening.

De bankkosten voor deze betaalopties nemen wij natuurlijk voor onze rekening speciaal voor jouw betaalgemak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.