Shopping Cart
hart icoon

Gratis mini-webinar Filosoferen na het voorlezen

Deel dit blog:

Screenshot Mini-webinar filosoferen na het voorlezenVoorlezen wordt nog leuker als je na afloop met de kinderen gaat filosoferen. Prentenboeken en verhalen zijn een ideale start om te filosoferen met kinderen. In de meeste verhalen zit namelijk onder het avontuur ook een interessant thema om over in gesprek te gaan.

Zo’n gesprek draagt bovendien bij aan de leesmotivatie van kinderen, want uit onderzoek blijkt dat praten over boeken het leesplezier bij kinderen vergroot. Door te praten naar aanleiding van boeken leren kinderen beter verbanden leggen binnen het verhaal maar ook in relatie tot hun eigen leven.

Door bij deze gesprekken ook te gaan filosoferen, voeg je nog iets extra’s toe. Je zet de kinderen dan niet alleen aan het denken over het verhaal maar ook over het leven, de wereld, waarden en normen. Zo wordt lezen een ontdekkingsreis, door het verhaal en door je eigen denken.

Hoe je na het voorlezen kunt filosoferen kun je leren met het onderstaande webinar. Investeer 18 minuten en je kunt morgen al meer verdieping geven aan het voorlezen.

Na het kijken van de webinar kun je je ook nog verder inlezen met deze blogs:

Bekijk het webinar

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 284 reviews.