Hikes: Het spel dat verbindt

 24,00

Durf jij de ander uit te horen over geheimen? Durf je uit volle borst vals te zingen waar iedereen bij is? Kun jij iedereen een hondendrol laten tekenen? Kun jij beredeneren waarom bomen willen lopen? Met serieuze en minder serieuze opdrachten brengt het spel Hikes kinderen en volwassenen met elkaar in verbinding. Het zet je bovendien aan het denken en brengt je zo af en toe ook nog buiten je comfort zone. Dit doe je samen, want Hikes draait niet om winnen maar om delen.

(10 klantbeoordelingen)

Door de NRC getipt als duurzaam spel!

Met 225 opdrachtkaarten

Het spel Hikes draait niet om winnen maar om delen. Door verschillende opdrachten worden de spelers uitgedaagd om vragen aan elkaar te stellen, zich creatief te uiten en samen na te denken.

Hikes is dus een coöperatief spel dat de band tussen de spelers versterkt. Het doel is om samen drie hikes af te leggen en zo het eindpunt te bereiken. Je speelt dus niet tegen elkaar maar met elkaar.

Er zijn drie hikes met elk drie verschillende etappes. Elke etappe staat voor een bepaald soort opdracht. Sommige opdrachten zetten je aan het denken, maar andere zorgen vooral voor humor en plezier.

Denk aan vragen stellen aan een paperclip, gekke zinnen zingen, argumenten bedenken voor een misschien wel wat aparte mening of kiezen tussen twee eigenaardige mogelijkheden. Is er een opdracht voltooid, dan kun je een stukje pad aanleggen. Zo verbind je niet alleen met elkaar, maar verbind je ook de kaarten.

Waar speel je Hikes?
Eigenlijk kun je Hikes overal spelen waar kinderen zijn. Maar dat betekent niet dat het spel alleen voor kinderen is. Het is juist leuk om meerdere generaties in verbinding te brengen.

Bijvoorbeeld bij een familiediner of tijdens de feestdagen.

Maar Hikes kan ook heel goed in de klas gespeeld worden.

Tip voor in de klas

Van elke categorie opdracht zitten 25 varianten in het spel. Dat betekent dat je met één spel meerdere groepjes in de klas het spel kunt laten spelen. Bijvoorbeeld vijf groepjes van vijf of zes groepjes van 4.

Hikes – het spel dat verbindt

Verbinden met elkaar kan overal! Thuis met het hele gezin of de hele familie, maar ook op school en op de BSO.

Hikes kan gespeeld worden met avonturiers vanaf ongeveer 7 jaar tot ver in de 100.

Inhoud:  handleiding, 3 startkaarten, 22 vlagkaarten en 225 opdrachtkaarten.

Getest door Spellenrijk

Spellenexpert Hans van Spellenrijk: “Wat ik goed vind aan Hikes is dat het kinderen op meerdere fronten stimuleert. Dat is niet alleen speltechnisch fijn voor de afwisseling, maar het helpt kinderen ook met een bredere oriëntatie. Onthoud wel dat het handig is om een volwassene als spelleider erbij te hebben. Hij of zij kan ook de verschillende etappes evalueren met de kinderen zodat ze er nog meer van leren. Bovendien hoef je niet alle hikes achter elkaar te spelen. Je kunt de volgende hike prima op een ander moment beginnen.”

Extra informatie

Afmetingen 280 × 225 × 25 cm
Aantal pagina's

225 opdrachtkaarten, 3 startkaarten, 22 vlagkaarten plus een handleiding

Doelgroep

groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, Voor het hele gezin, Vanaf 7 jaar, Vanaf 8 jaar, Vanaf 9 jaar, Vanaf 10 jaar, Vanaf 11 jaar, Vanaf 12 jaar

Illustrator

Grootzus

Auteur

Uitgever

Filosovaardig

10 beoordelingen voor Hikes: Het spel dat verbindt

 1. Karin Hillebrand (geverifieerde eigenaar)

  Mooi uitgevoerd spel met verschillende gebruiksmogelijkheden en verrassende uitkomsten

 2. Greta Hofmann (geverifieerde eigenaar)

  Ziet er leuk uit

 3. Elles Zwiers (geverifieerde eigenaar)

  Ziet er mooi uit. Leuk om mee te spelen.

 4. Ineke (geverifieerde eigenaar)

  Ziet er goed uit. Bekeken maar nog niet gespeeld

 5. Monique Schumacher (geverifieerde eigenaar)

  helaas nog geen tijd gehad om te spelen. De spel uitleg is duidelijk. De bijbehorende kaartjes leuk en uitdagend!

 6. Martine (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb er alleen nog even doorheen gekeken, maar het ziet er uit als een tof en bruikbaar spel. Opdrachten die dicht bij de belevingswereld van kinderen liggen en ze toch ook nog uitdaagt om iets buiten hun comfortzone te gaan. Ik kijk er naar uit om dit spel in te zetten!

 7. Anneke (geverifieerde eigenaar)

  Het spel is een groot succes!

 8. Jacqueline (geverifieerde eigenaar)

  Het ziet er heel verzorgd uit, maar een spel is geen spel zonder spelelement! Misschien leuk voor kleuters maar voor oudere kinderen is er niks aan.

  • Fabien van der Ham

   Jammer dat het spel Hikes niet aan je smaak voldoet. Het spel Hikes draait inderdaad niet om winnen maar om delen (zoals ook in de beschrijving staat). Het is een filosofisch gespreksspel. Het kan natuurlijk dat je daar niet van houdt en het daarom geen leuk spel vindt, maar dat heeft met smaak te maken en niet met leeftijd. De vragen en opdrachten zijn voor kleuters echt te moeilijk.

 9. Marjolein van Heel (geverifieerde eigenaar)

  Het spel beantwoordt aan het doel; verbinding versterken, samen leren werken en overleggen. Daarnaast kent het grappige opdrachten. We spelen het met plezier!

 10. natasja vastert (geverifieerde eigenaar)

  Snel bezorgd, mooie vormgeving. Goed speelbaar voor de kinderen. Ook leuk voor volwassenen

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.