DT doosje vk
Denktekenen voorbeeldkaart Perfect Denktekenen teken de waarheid lr voorbeeldkaart waarheid Denktekenen stapel kaarten illu lr Denktekenen stapel kaarten schuin lr voorbeeldkaart vragen en citaten dieren voorbeeldkaart dieren
Denktekenen: 45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten

Denktekenen: 45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten

 24,50

45 tekenopdrachten voorzien van vragen en citaten waarmee je kinderen aan het denken kunt zetten.

Cadeautje bij je bestelling
Handige boekenlegger met vragen en tips om over verhalen in gesprek te gaan. 

Weet jij wat macht is? Of vrijheid, je ziel, de tijd, het nu?

Een simpel antwoord kun je op zulke vragen natuurlijk best geven. Je kijkt gewoon in het woordenboek. Toch voelt zo’n antwoord vaak niet helemaal goed. Want niet iedereen denkt hetzelfde over vrijheid, macht of tijd.

Hoe jij over zulke onderwerpen denkt, kun je onderzoeken door te tekenen. Als je tekent, denk je niet alleen op een logische manier maar ook op een creatieve manier na. Zo ontdek je sneller jouw eigen antwoorden.

In dit spel vind je 45 tekenopdrachten voorzien van denkvragen en uitspraken van andere kinderen waarmee je verder komt dan het woordenboekantwoord. Je kunt de opdrachten alleen doen, maar het is ook leuk om ze samen te doen. Door met elkaar ideeën uit te wisselen krijg je een filosofisch gesprek.

Bij alle tekenopdrachten vind je illustraties van Pieter van Dijken, zodat jij je door zijn tekeningen kunt laten inspireren. En door zijn tekentips, want die krijg je er ook bij!

Denktekenen: voor thuis, de bso en school | kan samen en alleen | met en zonder begeleider.

Denktekenen is door de vakjury genomineerd voor NOT Innovatie Award 2021!

Vanaf 7 jaar.

Review in Dagblad Trouw

“Hoe voer je met kinderen een filosofisch gesprek? Geef als volwassenen niet zelf je mening, geef óók geen complimenten want je hoort niet te sturen. Dat staat in de toelichting bij ‘Denktekenen’, een doosje met 45 tekenopdrachten waarmee kinderen filosofisch aan de slag kunnen. Natuurlijk gaat het niet om mooi tekenen, maar om het verbeelden van ideeën – volgens maakster Fabien van der Ham krijg je zo kinderen die verbaal wat minder haantje-de-voorste zijn ook mee.
[…] Van der Ham heeft op basisscholen in Groningen ruim ervaring opgedaan, de toon van haar spel is optimistisch. […] De charme van ‘Denktekenen’ is dat je daarmee niet alleen nadenkt “met de logische kant van je hersenen, maar ook met je creatieve kant. Zo ontdek je sneller jouw eigen antwoorden.”” (Lodewijk Dros)

 

 

Extra informatie

Afmetingen 195 × 155 × 2 cm
Illustrator

Pieter van Dijken

Auteur

Uitgever

Filosovaardig

Verzendkosten

We verzenden gratis in Nederland.

Verzending naar België kost € 5,95. Bestel je meer dan 40 euro, dan is de verzending naar België ook gratis.

In werkelijkheid zijn de verzendkosten naar België veel hoger. Maar wij nemen een gedeelte van de verzendkosten voor onze rekening. Heb je geen zin in verzendkosten, dan is het handig om te weten dat al onze materialen ook bij de Belgische boekhandel te bestellen zijn.

Betaalopties

Betalen kan met:

  • iDeal
  • Bancontact/Mistercash
  • PayPal
  • Creditcard (Mastercard en Visa)
  • Klarna achteraf betalen

Scholen kunnen ook bestellen op rekening.

De bankkosten voor deze betaalopties nemen wij natuurlijk voor onze rekening speciaal voor jouw betaalgemak.

Levertijd

In principe verwerken we elke werkdag de bestellingen. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-3 werkdagen. Bij het vermoeden van een schooladres versturen we geen pakketten op vrijdagen, dit om te voorkomen dat de postbode op zaterdag voor een dichte deur staat. 

Bestellingen worden via Postnl verzonden.