Shopping Cart
hart icoon

Workshops
filosoferen met kinderen


Praktisch
Meteen toepasbaar
Divers aanbod

Workshops leren filosoferen

Filosoferen is de leukste manier om met kinderen in gesprek te gaan. In onze  praktische workshops leer je op een laagdrempelige manier hoe, zodat je de volgende dag al aan de slag kan. 

NB In het schooljaar 2021/2022 worden er vanwege andere projecten geen workshops gegeven. 

Onze aanpak

Al deze workshops bestaan uit veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen. Ook doen we samen regelmatig een aanzet tot een filosofisch gesprek om zo te ervaren wat bepaalde technieken met de groep doen. Op deze manier kunnen de geleerde technieken ook goed worden gedemonstreerd. 

Er zijn verschillende workshops:

Online introductieworkshop

Je kunt de introductieworkshop ook online volgen. De introductieworkshop duurt normaal drie uur. Omdat dit voor een online training erg lang is, hebben we de online training opgesplitst in twee delen. Het voordeel is dat je zelf tussen de twee sessies in een filosofisch gesprek met kinderen kunt oefenen. Dat is dan ook het huiswerk dat je krijgt. Na de eerste sessie heb je hiervoor voldoende handvatten gekregen. Meer informatie.

Workshopleider

Vakdocent Fabien van der Ham
Fabien van der Ham

Fabien is sinds 2012 het gezicht achter Filosovaardig en heeft zich middels werk en studie gespecialiseerd in filosoferen met kinderen. Filosoferen met kinderen is een passie die is voortgekomen uit haar werk met kinderen als kinderboekenschrijfster.  “Door de aandacht voor taal en rekenen vergeten we wel eens dat kinderen ook hun eigen denkkracht moeten ontdekken en ontwikkelen. Daarom pleit ik al jarenlang voor meer aandacht voor filosofie voor kinderen. Hoe meer mensen ik enthousiast kan maken, hoe beter! Dus schrijf je in!”

Geef je nu op!

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 283 reviews.