Shopping Cart
hart icoon

Workshops
filosoferen met kinderen


Praktisch
Meteen toepasbaar
Divers aanbod

Het Filosovaardig- leerprogramma

Wil je kinderen hun eigen ideeën en denkkracht laten ontdekken? Dan kun je bij Filosovaardig leren hoe je kinderen door te filosoferen aan het denken kunt zetten en op een andere, leuke en diepgaande manier met ze in gesprek kunt gaan.

Filosovaardig is een door het CRKBO erkend opleidingscentrum voor kort beroepsonderwijs en heeft een uitgebreid leerprogramma filosoferen met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Dit leerprogramma bestaat uit vijf verschillende workshops van elk drie uur. Je kunt ze beschouwen als modules. Deze modules zijn los en onafhankelijk van elkaar te volgen, maar vullen elkaar mooi aan als je er meer doet. Al deze modules zijn gevalideerd door het registerleraar.

Workshops op locatie

Online introductieworkshop

Je kunt de introductieworkshop ook online volgen. De introductieworkshop duurt normaal drie uur. Omdat dit voor een online training erg lang is, hebben we de online training opgesplitst in twee delen. Het voordeel is dat je zelf tussen de twee sessies in een filosofisch gesprek met kinderen kunt oefenen. Dat is dan ook het huiswerk dat je krijgt. Na de eerste sessie heb je hiervoor voldoende handvatten gekregen. Klik hieronder op introductieworkshop voor de beschikbare data en meer informatie.

Hoe leer je?

De workshops bestaan uit veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen. Ook doen we samen regelmatig een aanzet tot een filosofisch gesprek om zo te ervaren wat bepaalde technieken met de groep doen. Op deze manier kunnen de geleerde technieken ook goed worden gedemonstreerd. 

Overzicht aanbod workshops filosoferen met kinderen

Hieronder vind je de vijf verschillende modules plus een gratis mini-cursus. Klik op de workshopplaatjes voor meer informatie en beschikbare data.

Workshopleider

Vakdocent Fabien van der Ham
Fabien van der Ham

Fabien is sinds 2012 het gezicht achter Filosovaardig en heeft zich middels werk en studie gespecialiseerd in filosoferen met kinderen. Filosoferen met kinderen is een passie die is voortgekomen uit haar werk met kinderen als kinderboekenschrijfster.  “Door de aandacht voor taal en rekenen vergeten we wel eens dat kinderen ook hun eigen denkkracht moeten ontdekken en ontwikkelen. Daarom pleit ik al jarenlang voor meer aandacht voor filosofie voor kinderen. Hoe meer mensen ik enthousiast kan maken, hoe beter! Dus schrijf je in!”

Geef je nu op!

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 258 reviews.