Aanbieding!

Filosofieduo: Hikes + Praatprikkels

Oorspronkelijke prijs was: € 34,95.Huidige prijs is: € 26,95.

-23%

Met dit leuke filosofieduo kom je op een bijzondere en verrassende manier in gesprek met kinderen.

(5 klantbeoordelingen)

Uitverkocht

Leuke aanbieding voor dit filosofische duo:

 

Praatprikkels

50 filosofische vragenkaartjes voor kinderen

Het is leuk en belangrijk om met kinderen te praten. Dus stel je vragen als ‘hoe was het op school vandaag?’ of ‘wat heb je dit weekend gedaan?’. Helaas blijken deze lang niet altijd prikkelend genoeg om tot een goed gesprek te komen. Een gesprek dat echt ergens over gaat, diepgang heeft, een filosofisch gesprek bijvoorbeeld.

Daarom zijn de Praatprikkels ontwikkeld. Praatprikkels zijn kaartjes met daarop een filosofische vraag en bieden zo een laagdrempelige manier om te filosoferen met kinderen. Je pakt ze er zo even bij in de kring of thuis aan tafel. Je trekt een kaartje en het gesprek kan beginnen.

Elke vraag kan meerdere filosofische thema’s oproepen zoals waarheid, tijd, vriendschap, identiteit, gelijkheid, vrijheid en nog veel meer. Het maakt niet uit bij welk thema het gesprek uitkomt. Elk kaartje bevat een illustratie die de vraag ondersteunt en vaak ook al aan het denken zet.

Het enige wat de volwassene moet doen is de kinderen zo lang mogelijk stimuleren om verder te denken door hun antwoorden te bevragen met doorvraagvragen, bijvoorbeeld met een van de vragen die op de achterkant van de kaartjes staan. Je krijgt bij je pakje Praatprikkels bovendien ook als aanvulling gratis 30 digitale doorvraagkaarten cadeau.

Hikes

Het spel dat verbindt

Het spel Hikes draait niet om winnen maar om delen. Door verschillende opdrachten worden de spelers uitgedaagd om vragen aan elkaar te stellen, zich creatief te uiten en samen na te denken.

Hikes is dus een coöperatief spel dat de band tussen de spelers versterkt. Het doel is om samen drie hikes af te leggen en zo het eindpunt te bereiken. Je speelt dus niet tegen elkaar maar met elkaar.

Er zijn drie hikes met elk drie verschillende etappes. Elke etappe staat voor een bepaald soort opdracht. Sommige opdrachten zetten je aan het denken, maar andere zorgen vooral voor humor en plezier.

Denk aan vragen stellen aan een paperclip, gekke zinnen zingen, argumenten bedenken voor een misschien wel wat aparte mening of kiezen tussen twee eigenaardige mogelijkheden. Is er een opdracht voltooid, dan kun je een stukje pad aanleggen. Zo verbind je niet alleen met elkaar, maar verbind je ook de kaarten.

Waar speel je Hikes?
Eigenlijk kun je Hikes overal spelen waar kinderen zijn. Maar dat betekent niet dat het spel alleen voor kinderen is. Het is juist leuk om meerdere generaties in verbinding te brengen.

Bijvoorbeeld bij een familiediner of tijdens de feestdagen. Maar Hikes kan ook heel goed in de klas gespeeld worden.

Als je deze twee als duo koopt, krijg je € 9,55  korting.

5 beoordelingen voor Filosofieduo: Hikes + Praatprikkels

 1. Louise Wiersma (geverifieerde eigenaar)

  Het lijkt me fantastisch, dus een hoge score vooraf, maar ik het spel nog niet met kinderen uitgeprobeerd

 2. Nurhan kadi (geverifieerde eigenaar)

  erg leuk en leerzaam

 3. Annick van de Weijer (geverifieerde eigenaar)

  Het samen ipv tegen elkaar spelen trekt mij erg aan. De praatprikkels leverde verrassende gesprekken op. Kinderen zijn kleine filosofen

 4. Leen Ghoos (geverifieerde eigenaar)

  super leuke praatkaartjes, het spel hebben we nog niet kunnen spelen

 5. Marieke (geverifieerde eigenaar)

  Doordacht plezier.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.