Een goudvis in de zee

 21,50

Baroe is kampioen vragen stellen. Zijn vrienden en familie denken spontaan met hem mee. Daardoor wordt elke dag bijzonder. Denk je ook mee?

(2 klantbeoordelingen)

Uitverkocht

Baroe is kampioen vragen stellen. Of hij nu op een feestje aan het zingen is of aan het zwemmen in een meertje, er dwarrelen altijd vragen door zijn hoofd. Bijzondere vragen zoals: Was de oerknal alleen? Zie jij wat ik zie? Kan de tijd stilstaan? Baroe vindt het lastig om antwoorden te vinden, maar gelukkig denken zijn vrienden, klasgenoten en familie met hem mee.

Wat Baroe niet weet, is dat al duizenden jaren over zulke vragen wordt nagedacht. Door grote denkers zoals Aristoteles, Descartes en Sartre bijvoorbeeld. En nog steeds zijn er kleine en grote mensen die eindeloos doordenken over geluk, taal, de dood of de slimheid van planten.

Zin om mee te denken?

Lees dan samen de denkverhalen van Baroe en de weetjes van de grote denkers en denk daarna samen verder.

Voor kinderen van vier tot acht jaar (en hun begeleider).

Thema’s

De thema’s die aan bod komen zijn gender, vrijheid, geluk, natuur, de dood, tijd, de werkelijkheid, het doel van iets, taal, de ruimte en de oerknal.

Over de auteur

Fabien van der Ham schreef 13 kinderboeken en is behalve schrijfster gespecialiseerd in filosoferen met kinderen. Voor haar bedrijf Filosovaardig maakt ze spellen, verhalen, gedichten en lesmaterialen die kinderen aanzetten tot filosoferen.

Over de illustrator

Natalie Kuypers is illustrator en woont in Arnhem, waar ze graag door de bossen banjert en vogels probeert te herkennen. Ze leeft zich in een onderwerp in en gaat door tot ze precies dat heeft gevonden wat de essentie verbeeldt. In het boek ‘Een goudvis in de zee’ zijn de illustraties geknipt uit gekleurd papier. Sommige onderdelen waren bijna te klein om vast te pakken.

Lekkerlezen.nu: “Tijdloos én eigentijds”

Let op

Bijna definitief uitverkocht

Extra informatie

Afmetingen 21 × 21 × 1,1 cm
Aantal pagina's

76

Doelgroep

groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, Vanaf 4 jaar

Illustrator

Natalie Kuypers

Auteur

Uitgever

Filosovaardig

2 beoordelingen voor Een goudvis in de zee

  1. Yvette Witmaar (geverifieerde eigenaar)

    Bruikbaar en

  2. Ingrid Bouma

    Ingrid Bouma (geverifieerde eigenaar)

    Speels, uitdagend en laarzaam

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.