wat_is_missen
Floor bij haar vertelconcert Wat is missen? Shot uit Wat is missen? Denkballades UitgeknipteVragen2 video
Denkballades | Wat is missen? | 1 digibordles
Waardering 0 uit 5
 15,00 In winkelmand

Denkballades | Wat is missen? | 1 digibordles

 15,00

De digibordles Wat is missen? is een vertelconcert van muzikant Floor Wittink. Ze speelt Bach op de piano en vertelt een verhaal van Toon Tellegen. Daarna stelt filosofiejuf Fabien denkvragen.

Beschrijving

In de Denkballades draagt muzikale verteljuf Floor verhalen van Toon Tellegen voor. Zichzelf begeleidend op piano en saxofoon speelt en vertelt ze enkele van de filosofische en soms absurdistische verhalen over de mier, de eekhoorn en andere dieren. Dit doet ze zo goed dat het voelt alsof je in een klein, intiem theater een vip-voorstelling bijwoont.

Deze aflevering heet: Wat is missen?

Muzikant Floor Wittink vertelt deze aflevering het verhaal ‘Wat is missen?’ van Toon Tellegen. Dit doet zij terwijl ze zichzelf begeleidt op de piano. Ze speelt Prelude in C van Johann Sebastian Bach.

In dit verhaal vragen Mier en Eekhoorn zich af of ze elkaar zouden missen. Ze vragen zich ook af wat missen is. Een vraag waar je ook met een groep kinderen over na kan denken. Als je nadenkt over wat missen betekent, denk je eigenlijk na over wat en wie belangrijk voor je is. En dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Door er met andere kinderen over na te denken, leert het kind makkelijker hoe hij er zelf over denkt. Het hoort andere meningen en argumenten en het kind kan daardoor tot nieuwe inzichten komen.

Filosoferen na het vertelconcert

Na deze vertelling worden de kinderen aan het denken gezet door filosofiejuf Fabien met bijzondere vragen en opdrachten.

Hierdoor zijn kinderen na het kijken van de videoles in een prettige staat van filosofische verwarring zodat je samen met hen kunt filosoferen over het vertelde verhaal. Dit kan met een klas, maar de opzet is zo dat kinderen ook alleen of in groepjes aan de slag kunnen met de bijbehorende doebladen en vragenkaartjes.

Voor de begeleider is er een handige gesprekshandleiding.

Met de Denkballades laat je kinderen dus op een bijzondere manier nadenken over de wereld om ons heen.

Je kunt de lessen gebruiken van groep 3 t/m 8. Al zullen kleuters ook genieten van de mooie muziek en de verhalen.

Een les uit de Denkballades bevat:

  • Een prikkelende video van ongeveer 8 minuten met muzikant Floor en filosofiejuf Fabien. Deze video’s zijn geschikt voor digibord, tv, tablet en smartphone en worden gestreamd. Je hebt dus een internetaansluiting nodig
  • Voor elke les een download met vragenkaartjes
  • Voor elke les een doeblad voor de kinderen
  • Voor elke les een gesprekshandleiding voor de begeleider
  • Voor elke les een literatuur- en muziekweetje

Online lesgeven en thuisonderwijs

De videolessen zijn ook geschikt voor het online lesgeven en thuisonderwijs. Vergeet bij het delen via Teams niet de optie ‘computergeluid delen’ aan te vinken op het moment dat je je scherm gaat delen. Je kunt de kinderen vervolgens in break out rooms met elkaar laten nadenken over de vragen. Plus ze kunnen zelfstandig aan de gang met de doebladen.

Sneak preview video

Kijk bij de productafbeeldingen voor een Sneak Preview video.

Voordeelpakket van vijf lessen

Er zijn vijf Denkballades. Je kunt ze los kopen voor 15 euro per stuk, maar ook in een voordeelpakket van vijf lessen. Dan krijg je 20 euro korting.

De vijf lessen heten:

Dagblad Trouw over de Denkballades

“Strikt genomen zijn de ‘Denkballades’ onderwijsmateriaal, je wordt op de site aangesproken als ‘docent’- maar daar schrikken veel ouders en andere verzorgers na zoveel thuisonderwijs niet meer van.
De docentenhandleiding biedt prima stof tot nadenken, ‘filosofiejuf’ Fabien van der Ham mijmert door op het thema van de aflevering (‘Kun je niets weten?’) en al met al steek je er als volwassene stiekem wat van op.
Dan krijg je ook nog fijne klassieke muziek voorgeschoteld van de klassiek geschoolde Wittink.” (Lodewijk Dros)

 

NB Je kunt met 8 mensen tegelijk inloggen en de Denkballades dus door de hele school gebruiken.

Later toch maar alle vijf?

Besluit je later om ze toch alle vijf te kopen? Dan krijg je de korting alsnog. Dit kun je regelen door bij de bestelprocedure hier een opmerking over te maken bij het optionele veld ‘notities’ of door me even te mailen.

 

 

Extra informatie

Uitgever

Filosovaardig

Muzikale verteller

Floor Wittink

Filosofiejuf

Fabien van der Ham

Intro animatie

Pieter van Dijken

Video-opnames filosofiejuf en montage

Willem Wiers van mijnschoolfilm.nl

Auteur van de vertelde verhalen

Toon Tellegen

Levertijd

De Denkballades zijn na aankoop direct beschikbaar.

Betaalopties

Betalen kan met:

  • iDeal
  • Bancontact/Mistercash
  • PayPal
  • Creditcard (Mastercard en Visa)
  • Klarna achteraf betalen

Scholen kunnen ook bestellen op rekening.

De bankkosten voor deze betaalopties nemen wij natuurlijk voor onze rekening speciaal voor jouw betaalgemak.