Cover Hallo witte mensen
Cover Hallo witte mensen hallo witte mensen 3 hallo witte mensen 2 hallo witte mensen 1 hallo witte mensen achterkant

Hallo witte mensen | praten over racisme

 16,99

Dit boek confronteert, informeert én doet nadenken over racisme en wit privilege in onze samenleving. Een must-read als je kinderen vrij van racisme wil opvoeden.

Uitverkocht

Cadeautje bij je bestelling
Handige boekenlegger met vragen en tips om over verhalen in gesprek te gaan. 

In Nederland gaan veel mensen het gesprek over racisme uit de weg. Dat is een gemiste kans, want met elkaar in gesprek gaan over racisme is waarschijnlijk essentieel om racisme uit de weg te ruimen. Praat er daarom over met kinderen en jongeren. Een goede voorbereiding op het gesprek is het lezen van ‘Hallo witte mensen’.

Schrijfster Anousha NzumeIn: In ‘Hallo witte mensen’ wil ik graag uitleggen hoe je als wit persoon je privilege kunt erkennen en hoe je door dat te begrijpen hopelijk ook racisme in de samenleving kunt inzien en aanvechten’.

Of we nu willen of niet, in Nederland leven we in een witte wereld. Eeuwenlang was ‘wit’ bepalend voor de maatschappelijke en culturele status quo. Maar sinds de hernieuwde Zwarte Piet-discussie lijkt ‘wit’ onder druk te staan als nooit tevoren.

Hallo witte mensen is een handleiding voor het leven in deze veranderende wereld. Vragen als: ‘Waarom weer dat gezeur over Zwarte Piet?’ ‘Dan is blanke vla zeker ook racistisch?’ ‘Hoe zit het nou met het n-woord?’ ‘Iemand een tropische verrassing noemen is toch juist een compliment?’, en: ‘Waarom ga je niet terug naar je eigen land?’, worden in dit boek beantwoord.

Aan de hand van persoonlijke anekdotes, wetenschappelijke publicaties (‘in jip-en-janneketaal’) en gesprekken met ervaringsdeskundigen, helpt Anousha Nzume witte mensen om te gaan met hun witte fragiliteit tussen de steeds mondiger wordende niet-witte mensen. En niet-witte mensen hoe om te gaan met de defensieve houding van witte mensen zodra hun privilege ter discussie staat. Dit alles brengt zij met liefde, compassie en geduld.

Extra informatie

Gewicht 200 g
Afmetingen 21 × 13.5 × 1.3 cm
Aantal pagina's

140

Doelgroep

Volwassenen

Auteur

Uitgever

Amsterdam University Press

Levertijd

In de regel worden bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde dag verzonden. Maar omdat dit een klein bedrijf is, hanteren we voor de zekerheid een marge van 1-2 werkdagen.

Bestellingen worden via Postnl verzonden.

Verzendkosten

We verzenden gratis bij bestellingen van € 30,00 en hoger in Nederland en bij een minimale besteding van € 50,00 in België.

Onder de € 30,00 zijn de verzendkosten voor Nederland € 3,50.

Verzending naar andere landen dan Nederland kost € 5,95.

In werkelijkheid zijn de verzendkosten veel hoger. Maar wij nemen een gedeelte van de verzendkosten voor onze rekening.

Betaalopties

Betalen kan met:

  • iDeal
  • Bancontact/Mistercash
  • PayPal
  • Creditcard (Mastercard en Visa)
  • Klarna achteraf betalen

Scholen kunnen ook bestellen op rekening.

De bankkosten voor deze betaalopties nemen wij natuurlijk voor onze rekening speciaal voor jouw betaalgemak.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.