fbpx
Shopping Cart
hart icoon

Denkballades: muzikale en filosofische videolessen

In de Denkballades draagt muzikale verteljuf Floor op betoverende wijze verhalen van Toon Tellegen voor. Zichzelf begeleidend op piano en saxofoon speelt en vertelt ze enkele van de filosofische en soms absurdistische verhalen over de mier en andere dieren. Ook al kijk je naar een scherm, het voelt alsof je in een klein, intiem theater een vip-voorstelling bijwoont. 

 

Filosofische overpeinzing

Na de vertelling volgt steeds een filosofische overpeinzing van filosofiejuf Fabien van der Ham. De bedoeling is dat kinderen door het verhaal en de vragen van de filosofiejuf in een prettig filosofische verwarring raken zodat ze zich open kunnen stellen voor nieuwe gedachten.

 

 

 

Filosofische overpeinzing filosofiejuf


Vragenkaartjes

Vragenkaartje bij de Denkballades

Na het gezamenlijk kijken van de video kun je met behulp van de vragen op het vragenblad met de kinderen gaan filosoferen.


Doeblad

Je kunt de les afsluiten door de kinderen het bijbehorende doeblad te laten maken. Het doeblad bevat vaak een creatieve opdracht waarbij het kind iets moet tekenen of schrijven. Bij deze opdracht reflecteert het kind ook op zichzelf.

Voorbeeld doeblad Denkballades

Literatuur- en muziekweetje

Elke les bevat ook een literatuur- en muziekweetje waarmee je nog een extra verdieping aan de lessen kunt geven. In het literatuurweetje wordt iets verteld over het werk van Toon Tellegen. In het muziekweetje wordt iets verteld over de componist van de gebruikte muziek.

 

Handleiding

Bij elke videoles vind je een docentenhandleiding. Hierin staat beschreven hoe je de filosofieles kunt geven.

 

Voor wie?

Je kunt de lessen gebruiken van groep 3 t/m 8. Al zullen kleuters ook genieten van de voordracht van de muzikale verteljuf Floor.

Bekijk de Sneak Preview

Geef een rijke les met de Denkballades

*
Vijf prikkelende videolessen van elk ongeveer 8 minuten met de muzikale verteljuf Floor en filosofiejuf Fabien. 
*
Bij elke les een download met tien vragenkaartjes
*
Bij elke les een doeblad voor de kinderen
*
Bij elke les een literatuur- en een muziekweetje
*
Bij elke les een gesprekshandleiding voor de begeleider
*

De productlijn van Filosovaardig

Denktekenen

Doos van Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten over diverse thema’s. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Denkballades

Videolessen

Vijf prikkelende videolessen met de muzikale verteljuf Floor en filosofiejuf Fabien. Met vragenkaartjes en doebladen.

Praatprikkels

Doosje Praatprikkels

50 filosofische vragen voor kinderen. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. 27.000 + verkocht. Winnaar Berrie Heesen Prijs.

Praatplaatjes

Doosje Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set met aansprekende plaatjes om met kinderen filosofische vragen te onderzoeken. Vertaald in het Japans.

Praattoppers

Doosje Praattoppers

30 coachkaarten voor betere gesprekken met kinderen. Met activiteitenwijzer. Herziene versie in mooie, stevige doos.

Denkdobbelen

Denkdobbelen geeft de fantasie van kinderen een boost! Je kunt met het spel meer dan dertig creatieve activiteiten doen.

Kan niet bestaat niet

Cover van Kan niet bestaat niet van Fabien van der Ham, bundel om te filosoferen met kleuters

Verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips. Voor kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of acht.

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 88 reviews.