Shopping Cart
hart icoon
Ontdek de denkwereld van je kind
Weet jij hoe je kind denkt over vrijheid, geluk of tijd?
Met de vragen van Filosovaardig kom je op een diepere manier met je kind in gesprek.

Zet de wereld op zijn kop!

Met een andere manier van kijken naar de wereld, krijg je ander soort gesprekken. Dit doe je door andere vragen te stellen. Filosovaardig geeft hiervoor inspiratie met leuke gespreksonderwerpen, kindercitaten, prikkelende vragen en activiteiten,  filosofische kinderboeken, filosofiespellen en heel veel meer om kinderen aan het praten te krijgen.

Schrijf je in voor het gratis praatpakket

Of meld je aan voor het gratis kennismakingspakket. Dan kun je vandaag nog een ander gesprek starten. 

Weet jij wat ik denk?

Je krijgt dan:

Vul je gegevens in:

 

Je kunt je natuurlijk op elk moment weer uitschrijven. Zoals het hoort volgens de Privacywet.

De laatste inspiratieblogs:

Diverse handen

‘Diversiteit bespreken is mijn angst’

Diversiteit. Dit onderwerp bespreken is mijn angst en laat dit alsjeblieft geen angst zijn die de kinderen van mij over gaan nemen.’ In dit gastblog vertelt Lena de Koning hoe zij ondanks haar angst toch het gesprek aan ging met haar leerlingen. 

Meer lezen...
Vragen en antwoorden over de aarde

Een heel fout maar goed antwoord van de juf

‘Er was iets veranderd. De onbevangenheid was weg.’ Als je als volwassene antwoorden geeft, stoppen kinderen met denken. Dat ontdekte gastblogger Ingrid Bouma. Nu bijt ze liever het puntje van haar tong af dan dat ze nog een keer een antwoord geeft.

Meer lezen...

Check de nieuwste producten in de Webshop Kinderfilosofie

Cover Ik wil mijn hoed terug

Ik wil mijn hoed terug

Beer is zijn hoed kwijt en niemand heeft hem gezien. Gek genoeg draagt muis een hoed die opvallend veel op Beers hoed lijkt. Hoe los je zoiets op? Beer kiest voor een onverwachte oplossing. Maar wat zou jij doen?

Meer lezen...
Cover van Mijn steen

Mijn steen

Stel je voor dat iemand ineens jouw lievelingsteen inpikt! Ineens is het niet meer gewoon jouw steen, maar moet je uitleggen waarom het jouw steen is. Dat valt niet mee!

Meer lezen...

De uitgaven van Uitgeverij Filosovaardig

Een goudvis in de zee

Cover van Een goudvis in de zee

Baroe is kampioen vragen stellen. In deze tien filosofische verhalen kun je met hem meedenken. Met leuke filosofieweetjes en denkvragen.

Denktekenen

Doos van Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten over diverse thema’s. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Denkballades

Digibordlessen

Vijf prikkelende digibordlessen met de muzikale verteljuf Floor en filosofiejuf Fabien. Met vragenkaartjes en doebladen.

Praatprikkels

50 filosofische vragen voor kinderen. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. 27.000 + verkocht. Winnaar Berrie Heesen Prijs.

Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set met aansprekende plaatjes om met kinderen filosofische vragen te onderzoeken. Vertaald in het Japans.

Praattoppers

Doosje Praattoppers

30 coachkaarten voor betere gesprekken met kinderen. Met activiteitenwijzer. Herziene versie in mooie, stevige doos.

Denkdobbelen

Denkdobbelen geeft de fantasie van kinderen een boost! Je kunt met het spel meer dan dertig creatieve activiteiten doen.

Kan niet bestaat niet

Cover van Kan niet bestaat niet van Fabien van der Ham, bundel om te filosoferen met kleuters

Verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips. Voor kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of acht.

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 181 reviews.