Shopping Cart
hart icoon

Inspiratieplatform
filosoferen met kinderen

★ Tips, tools en inspiratie ★
★ Ideeën voor ouders en leerkrachten ★
★ Uitgebreide Webshop ★

Zet de wereld op zijn kop!

Met een andere manier van kijken naar de wereld, krijg je ander soort gesprekken. Dit doe je door andere vragen te stellen. Filosovaardig geeft hiervoor inspiratie met leuke gespreksonderwerpen, kindercitaten, prikkelende vragen en activiteiten,  filosofische kinderboeken, filosofiespellen en heel veel meer om kinderen aan het praten te krijgen.

Schrijf je in voor het gratis kennismakingspakket

Of meld je aan voor het gratis kennismakingspakket. Dan kun je vandaag nog een ander gesprek starten. 

Weet jij wat ik denk?

Je krijgt dan:

Vul je gegevens in:

 

Je kunt je natuurlijk op elk moment weer uitschrijven. Zoals het hoort volgens de Privacywet.

De laatste inspiratieblogs:

Waarom fase van je kind

Zo wordt de waarom fase leuk

Tijdens de waarom fase van jonge kinderen kunnen vragen zo fanatiek op je worden afgevuurd dat je er soms wel eens moe van wordt. Zeker als je de neiging hebt om elke vraag te beantwoorden. Maar wat als je dat nou niet meer doet? Grote kans dat je dan meer lol hebt en leuke gesprekjes.

Meer lezen...

Filosofisch wandelen in de natuur

Wist je dat de natuur muziek kan maken? Ontdek het samen met je kind. Maak samen een wandeling door een bos of park. Hou hierbij je oren gespitst en luister naar alle dierengeluiden. Stel je eens voor dat de dieren die je hoort speciaal voor jou muziek maken!

Meer lezen...

Check de nieuwste producten in de Webshop Kinderfilosofie

Cover Mensen met koffers

Mensen met koffers

Dit boek geeft vluchtelingen een gezicht. 12 portretten staan voor alle duizenden mensen op de vlucht. Dichter Sjoerd Kuyper geeft woorden aan hun lot. Belangrijk onderwerp om ook met kinderen bij stil te staan.

Meer lezen...
Doosje Jouw kwaliteiten

Jouw kwaliteiten

Met deze kaarten help je kinderen op zoek te gaan naar hun kwaliteiten. En dat niet alleen: je helpt hen ook om hun kwaliteiten daadwerkelijk te gebruiken.

Meer lezen...

De uitgaven van Filosovaardig

Een goudvis in de zee

Cover van Een goudvis in de zee

Baroe is kampioen vragen stellen. In deze tien filosofische verhalen kun je met hem meedenken. Met leuke filosofieweetjes en denkvragen.

Denktekenen

Doosje van Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten over verschillende thema’s. Voorzien van denkvragen en prikkelende kindercitaten.

Praatplaatjes

Doosje van Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set met aansprekende plaatjes om met kinderen filosofische vragen te onderzoeken. Vertaald in het Japans.

Praattoppers

Doosje van Praattoppers

Dertig coachkaarten om kinderen spelenderwijs betere gespreksvaardigheden aan te leren. Met handige activiteitenwijzer.

Praatprikkels

Doosje van Praatprikkels

Vijftig filosofische vragen voor kinderen. Vertaald in het Japans, Engels en Duits. Meer dan 30.000 stuks verkocht. Winnaar Berrie Heesen Prijs.

Tickle Talks

Doosje van de Tickle Talks

50 philosophical questions for kids. De Engelse versie van de Praatprikkels. Leuk voor het voortgezet onderwijs of internationale scholen.

Denkdobbelen

Doos van Denkdobbelen

Denkdobbelen geeft de fantasie van kinderen een boost! Je kunt met het spel meer dan 30 creatieve, soms hilarische activiteiten doen.

Kan niet bestaat niet

Cover van Kan niet bestaat niet

Verhalen en gedichten om mee te filosoferen, met uitgebreide praattips. Voor jonge kinderen vanaf vier jaar tot een jaar of acht.

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 261 reviews.