Your Cart

Pierewiet sluiten? Dat nooit!

Deel dit blog:

Cover Pierewiet sluiten? Dat nooit!Pierewiet is een dierenopvang. Maar ook een beetje een dierentuin. En een therapiecentrum. En soms is Pierewiet zelfs een insectenrestaurant, als de lessen ‘koken met insecten’ worden gegeven. Bij Pierewiet is altijd wel iets te beleven, en daarom vindt Splinter het super dat zijn papa er de baas is. Zijn vader weet alles van griezelige dieren, maar niets van papierwerk. Die nieuwe en strenge ambtenaar Piet Jansen helaas wel. En als die zijn zin krijgt, staan alle dieren binnenkort op straat. Splinter moet iets doen. Hij moet de dierenopvang redden!

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker omdat er op school ook gekke dingen gebeuren. Noortje is altijd chagrijnig, juf moppert veel en spullen verdwijnen zomaar uit
de klas. Als op een dag ook nog de schoolpadden spoorloos zijn, loopt Splinters hoofd bijna over van alle raadsels en problemen.

Pierewiet sluiten? Dat nooit! is te koop en te bestellen bij de (internet)boekhandel.
ISBN: 9044816012, uitgeverij Clavis, prijs € 15,95

Wist je dat…
je echt insecten kunt eten?  In veel Afrikaanse, Zuid-amerikaanse en Aziatische landen is dat zelfs heel normaal. ZIj vinden het lekker en gezond. Zo roeren ze in Afrika termieten door de maispap en eten ze op Bali graag in kokosmelk gekookte en met gember en knoflook op smaak gebrachte libelle. In Colombia knabbelen ze in de bioscoop op gebakken bladsnijdermieren in plaats van popcorn. Tja, het is weer eens wat anders. Zou jij insecten durven eten?

Wist je dat…
Ik voor dit boek inspiratie opdeed  bij Doezoo in Leens. Eigenaar Ton van der Made was zo aardig om mij alles uit te leggen over allerlei exotische dieren en hoe je zo’n dierenopvang moet runnen. Kijk maar eens hoe leuk het daar is op dit filmpje.

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 452 reviews.