Your Cart

Kikkerpoep en Saharazand

Deel dit blog:

Kikkerpoep en Saharazand gaat over Jonne en David. David komt uit Nigeria en gelooft heilig in het Afrikaanse bijgeloof van zijn moeder. Als Jonne een foto van haar poes Flits maakt, roept hij: ‘Je moet nooit een foto maken van een zwarte kat als de baobab in bloei staat. Dan ontsnapt zijn ziel en dat brengt ongeluk.’

Erg serieus neemt Jonne het niet, totdat ze haar pols breekt en beseft dat er veel misgaat sinds ze die foto nam.

Ze roepen de hulp in van Davids moeder en de wijze spin Anansi. Een speciaal recept met wel heel bijzondere ingrediënten kan Flits zijn ziel teruggeven. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, moet Jonne ook een kriebelig griezelige opdracht volbrengen.

Wist je dat…
ik ook in Nigeria gewoond heb? Daar ben ik op het idee gekomen voor dit boek. Er is veel bijgeloof in Nigeria. Dat is niet raar of zo, in Nederland geloven ook heel veel mensen dat vrijdag de dertiende een ongeluksdag is of dat een zwarte kat ongeluk brengt en scherven juist geluk. In Nigeria hebben ze een heleboel van dat soort ideeën. Een paar van die ideeën vind je terug in dit boek.

Leuk weetje
Met dit verhaal was ik genomineerd voor de John Flandersprijs! Een belangrijke prijs voor jeugdverhalen in België.

Bestelinfo

‘Kikkerpoep en Saharazand’ is uitverkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen gerelateerde berichten gevonden...

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 453 reviews.