Your Cart

Help, mijn zus is gek

Deel dit blog:

Cover Help, mijn zus is gekJulia moet gaan eten bij tien drukke en kliederende verstandelijk gehandicapten. Haar zus Emmy is een van hen. Emmy is veertien, maar kan bijna niks. Ze zegt alleen ‘huuh’ en speelt voortdurend met haar vingers. Dat went nooit, vindt Julia. Tot ze op het etentje Ben ontmoet, dan wordt alles anders.

Hij is op bezoek bij zijn zus Merel, die het syndroom van Down heeft. Best grappig, vindt hij die rare, wilde kinderen. Maar hij wil er ook wel even uit. Stiekem fietsen ze het bos in, samen met hun zussen op speciale driewielers. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. De ene zus poept in haar luier, de andere loopt weg. En als ze het allemaal zelf proberen op te lossen, raken ze alleen maar nog meer in de problemen. Echt één grote rampdag, of toch niet?

Wist je dat …
ik zelf ook een gehandicapte zus heb? Ze lijkt heel erg op Emmy, of eigenlijk lijkt Emmy dus heel erg op mijn zus. Ik heb ook wel eens gekke dingen meegemaakt. Zo gooide mijn zus altijd als ze de visite van mijn ouders zat was, hun jassen bij ze op schoot. Dat was natuurlijk niet erg beleefd, maar daar kan ze niet echt iets aan doen. Ze snapt het gewoon niet.

Bestelinfo
Je kunt ‘Help, mijn zus is gek’ kopen bij de (internet)boekwinkel.

ISBN 9789044813449, uitgeverij Clavis, 2010, actieprijs € 6,95

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 426 reviews.