Your Cart

Geheime brieven

Deel dit blog:

Cover van Geheime brievenDe oma van Tijs vraagt of Tijs iets voor haar wil bewaren. Een doos met geheime brieven. Tijs moet beloven dat hij ze niet leest.
Een moeilijke opdracht. Vooral als je wilt dat je oma weer gelukkig wordt.

Fragment
Op zijn kamer gaat hij op bed zitten. Boven op de brieven.
Hij buigt voorover en kijkt tussen zijn onderbenen door.
Tussen de stofdotten die altijd onder zijn bed lijken rond te
dwarrelen, staat de doos. Een doos waar schoenen in horen, maar waarin nu een groot geheim verstopt zit. Hij zou de brieven zo kunnen lezen. Makkelijk zat. Daar komt oma nooit achter …

Wist je dat
Toen ik een jaar of tien was, ontdekte ik in mijn moeders kleerkast een schoenendoos met oude brieven. Gelukkig was er niets geheims aan, iedereen mocht ze gewoon lezen. Toch vond ik de doos altijd bijzonder spannend. Meer dan eens bekeek ik de vergeelde velletjes papier die volgeschreven waren met deftige, krullerige letters. Ik verzon er spannende verhalen bij en één daarvan heb ik nu opgeschreven. Gelukkig is het helemaal verzonnen!

Leuk weetje
Met dit verhaal was ik genomineerd voor de John Flandersprijs! Een belangrijke prijs voor jeugdverhalen in België.

Bestelinfo
‘Geheime brieven’ is verschenen in een Belgisch boekenabonnement van uitgeverij Averbode. Daarom kun je het niet in de winkel kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen gerelateerde berichten gevonden...

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 453 reviews.