Your Cart

De lastige lifter

Deel dit blog:

Cover van Lastige lifterLuuk heeft veel zin in de vakantie, tot papa stopt voor een lifter, een vreemde meneer met een enorme puddingbuik. Hij stapt zo bij hen in de auto en gaat naast Luuk zitten. Hij ruikt vies naar zweet en heeft vet haar.

Sjon heet hij, en hij vindt het het prima om even te stoppen in dat oude stadje en naar de markt te gaan. Dan gaat hij toch gewoon gezellig mee!

Hij besluit zelfs voor Luuk en zijn ouders te gaan koken: niertjes met gebakken spruit. Luuk kan zich niets smerigers voorstellen en hij is bang dat ze nooit meer van Sjon afkomen. Gelukkig heeft mama een plan. Het lijkt een goed plan totdat …

Tekeningen
Zo ziet de lastige lifter eruitElke keer als ik het boek zie, moet ik lachen om de lifter. Illustrator Sanne te Loo heeft er zo’n vies mannetje van gemaakt dat het grappig wordt. Gelukkig staan er heel veel tekeningen in het boek, zoveel dat het wel een beetje een stripboek lijkt.

Wist je dat…
dit verhaal echt gebeurd is? Toen ik een jaar of tien was, ging ik met mijn ouders op vakantie naar Joegaslavië en toen gaf mijn vader ook iemand een lift. Dat was net zo’n soort mannetje als in mijn boek. Hij wilde ook voor ons koken en de hele vakantie bij ons blijven. Gelukkig konden wij ontsnappen. Zou het Luuk ook lukken, denk je?

Bestelinfo
Je kunt ‘De lastige lifter’ kopen bij de (internet)boekwinkel.

ISBN 9789053003664, uitgeverij Delubas, 2010, € 10,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 453 reviews.