Your Cart

Denkballades | Weet jij eigenlijk wel zeker dat jij een mens bent? | 1 videoles

Denkballades zijn digibordlessen om een filosofisch gesprek mee te starten. In de lessen is er naast filosofie ook aandacht voor muziek en literatuur.

In de video’s draagt muzikale verteljuf Floor op betoverende wijze verhalen van Toon Tellegen voor. Daarna stelt filosofiejuf Fabien denkvragen. Aansluitend kun je met behulp van de bijbehorende vragenkaartjes met kinderen in gesprek. Als verwerking is er een doeblad.

Deze aflevering heet: Weet jij eigenlijk wel zeker dat jij een mens bent?

Muzikant Floor Wittink vertelt een verhaal van Toon Tellegen over de schildpad die zich afvraagt of hij wel een schildpad is. Dit doet zij terwijl ze zichzelf begeleidt op de piano. Ze speelt hierbij een bewerking van Gymnopedie nr 1 – E. Satie door W. van Klaveren.

De schildpad werd gegrepen door wat men noemt een existentiële vraag: wie of wat ben ik eigenlijk? Filosofen denken over zulke vragen al eeuwenlang over na. Centraal daarbij staat de vraag: wat is de mens? Wat maakt mensen nou zo anders dan dieren? Zijn we wel anders dan dieren? En al weet de mens steeds meer, over het verschil tussen mens en dier zijn we nog steeds niet uitgedacht. Het blijft interessant om over te filosoferen, ook voor kinderen.

Heb je het pakket van vijf lessen gekocht en krijg je nu geen toegang? Klik dan hier.

Bestellen
De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 489 reviews.