Your Cart

Denkballades | Wat is missen? | 1 videoles

Denkballades zijn digibordlessen om een filosofisch gesprek mee te starten. In de lessen is er naast filosofie ook aandacht voor muziek en literatuur.

In de video’s draagt muzikale verteljuf Floor op betoverende wijze verhalen van Toon Tellegen voor. Daarna stelt filosofiejuf Fabien denkvragen. Aansluitend kun je met behulp van de bijbehorende vragenkaartjes met kinderen in gesprek. Als verwerking is er een doeblad.

Deze aflevering heet Wat is missen?

Muzikant Floor Wittink vertelt op betoverende wijze het verhaal ‘Wat is missen?’ van Toon Tellegen. Dit doet zij terwijl ze zichzelf begeleidt op de piano. Ze speelt Prelude in C van Johann Sebastian Bach.

In dit verhaal vragen Mier en Eekhoorn zich af of ze elkaar zouden missen. Ze vragen zich ook af wat missen is. Een vraag waar je ook met een groep kinderen over na kan denken. Als je nadenkt over wat missen betekent, denk je eigenlijk na over wat en wie belangrijk voor je is. En dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Door er met andere kinderen over na te denken, leert het kind makkelijker hoe hij er zelf over denkt. Het hoort andere meningen en argumenten en het kind kan daardoor tot nieuwe inzichten komen.

Heb je het pakket van vijf lessen gekocht? Klik dan hier.

Bestellen
De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 501 reviews.