Your Cart

Denkballades | Kan een taart zomaar ontstaan? | 1 videoles

Denkballades zijn digibordlessen om een filosofisch gesprek mee te starten. In de lessen is er naast filosofie ook aandacht voor muziek en literatuur.

In de video’s draagt muzikale verteljuf Floor op betoverende wijze verhalen van Toon Tellegen voor. Daarna stelt filosofiejuf Fabien denkvragen. Aansluitend kun je met behulp van de bijbehorende vragenkaartjes met kinderen in gesprek. Als verwerking is er een doeblad.

Deze aflevering heet Kan een taart zomaar ontstaan?

Muzikant Floor Wittink vertelt op betoverende wijze het verhaal ‘Kan een taart zomaar ontstaan?’ van Toon Tellegen. Dit doet zij terwijl ze zichzelf begeleidt op de saxofoon. Ze speelt Valse Brillante van Dubois.

De mier en de eekhoorn en nog een paar dieren zaten aan de oever van de rivier toen er een reusachtige taart voorbijdreef. De mier denkt dat de taart zomaar ontstaan is. Maar dat vinden de andere dieren toch een gekke gedachte.
Het blijft een groot wonder hoe iets zomaar kan ontstaan, dat uit een zaadje een bloem groeit of uit een ei een kip. Maar is dat wel zomaar? Of was er een bedoeling? En van wie is die bedoeling dan? Uit het een ontstaat het ander. Is dat dan zomaar? Er is door de mier en de eekhoorn zomaar weer een hoop verwarring ontstaan waarover je samen na kunt denken.

Heb je het pakket van vijf lessen gekocht? Klik dan hier.

Bestellen
De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 491 reviews.