Your Cart

Filosofische gelukskoekjes bakken

Gelukskoekjes met een filosofische vraagVan koekjes kun je slim worden. Tenminste als het om filosofische gelukskoekjes gaat. Ken je van die Chinese gelukskoekjes? Dat zijn dubbelgevouwen koekjes waar een papiertje in verstopt zit. Op het papiertje staan vaak spreuken die stof tot nadenken geven. Vaak zijn deze nogal moralistisch van aard. Soms staat er een toekomstvoorspelling op. Een boodschap in een koekje is natuurlijk een leuk idee, maar een koekje met een filosofische vraag is nog leuker.

Helaas zijn filosofische gelukskoekjes niet te koop, maar je kunt ze makkelijk zelf maken! Zijn ze klaar? Dan heb je met je kinderen altijd wat te bespreken bij de thee. Het recept is eenvoudig en met onze download print je eenvoudig de vragen om in de koekjes te stoppen. Voor leerkrachten zijn ze natuurlijk ook heel leuk om te gebruiken als start van een filosofieles.

Recept gelukskoekjes

Er zijn op internet diverse recepten voor gelukskoekjes te vinden. Een duidelijke omschrijving vind je bijvoorbeeld op de site van Heel Holland bakt. We hebben een aantal filosofische vragen voor je op een download gezet. Als je deze uitprint en de strookjes uitknipt, kun je ze in de koekjes stoppen, zoals beschreven in het recept. Je kunt natuurlijk ook zelf filosofische vragen verzinnen. Hier lees je wat een filosofische vraag precies is.

Gelukskoekjes weetjes

Wist je trouwens dat de meeste Chinezen nog nooit van een gelukskoekje gehoord hebben? De knapperige koekjes zijn vooral bekend geraakt doordat ze in Amerika bij Chinees eten als cadeautje of toetje werden (mee)gegeven. Ze heten Fortune Cookies. Het feit dat er geen Chinese naam voor de koekjes is, lijkt er ook op te wijzen dat de koekjes met een boodschap in China niet echt een traditie zijn.

De oorsprong van de koekjes zou wel in China liggen, ergens in de 14e eeuw. Volgens een legende zou een Chinees die tegen de Mongoolse overheersing een opstand plande, berichtjes in maancake verstopt hebben om anderen aan te sporen ook in verzet te komen. Maar er wordt ook beweert dat de koekjes eigenlijk niet Chinees zijn maar Japans. (Bron: Wikipedia)

De grootste producent van gelukskoekjes is het New Yorkse bedrijf Wonton Food, ze produceren zo’n 4,5 miljoen gelukskoekjes per dag.

Meer Ouder & Kind tips

 

Filosofie wordt kinderspel met deze materialen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 491 reviews.