fbpx
Shopping Cart
hart icoon

Twaalf activiteiten bij Moppereend – prentenboek van het jaar

Deel dit blog:

De cover van MoppereendMoppereend gaat over Eend die in een slechte bui is. Hij loopt mokkend in het rond. Zijn vrienden proberen hem op te vrolijken en doen voorstellen voor allerlei spelletjes. Maar eend vindt alles stom. Heerlijk boek dat uitnodigt om steeds weer opnieuw voor te lezen. Na afloop kun je dan steeds weer een andere bijpassende activiteit doen. Filosovaardig bedacht twaalf activiteiten bij Moppereend!

Elke keer dat je Moppereend voorleest, kunnen de kinderen weer iets nieuws ontdekken. Het gaat bijvoorbeeld over je humeur, over vriendschap, over dat je je soms aan moet passen, over mopperen, over uitbarstingen en de daarbij behorende opluchting en de zonneschijn die altijd weer, letterlijk en figuurlijk, na de regen komt.

Twaalf activiteiten bij Moppereend

Door moppereend hebben alle dieren op een gegeven moment een slecht humeur.Je kunt hier op verschillende manieren mee aan de slag zodat de kinderen op steeds weer een andere manier iets leren. Je kunt denken aan activiteiten als mopperwoorden maken, een donderwolk uitbeelden met je handen en voeten, humeurige rollenspellen spelen of filosoferen over vriendschap en over je humeur.

Download met 12 activiteiten

Filosovaardig maakte een download met twaalf activiteiten bij Moppereend die je met jonge kinderen kunt doen. Hier zitten natuurlijk ook filosofeertips bij. Hopelijk raak je geïnspireerd om zelf nog meer activiteiten te verzinnen! 

Je krijgt de download met activiteiten cadeau als je het boek in onze webshop koopt. Leden kunnen de twaalf activiteiten downloaden op de ledenpagina.

Het prentenboek van het jaar wordt elk jaar gekozen in het kader van de nationale voorleesdagen.

Meer prentenboeken om mee te filosoferen

Leestip

Mooi onderzoek dat pleit voor filosoferen met kleuters

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 88 reviews.