fbpx
Shopping Cart
hart icoon

Filosofie in beeld | recensie

Deel dit blog:

filosofie_in_beeld_coverIn ‘Filosofie in beeld’ heeft Margreet de Heer filosofie laagdrempelig proberen te maken voor middelbare scholieren en volwassenen door deze in een strip aan te bieden. We volgen de gedachten van een autobiografische ik die steeds naar belangrijke filosofen uit de geschiedenis leiden zoals Socrates, Plato, Aristoteles, Descartes en Spinoza. Steeds worden (een van) hun belangrijkste ideeën gepresenteerd in beeld met korte teksten.

Met de keuze voor een strip koos de tekenares dus ook voor gecomprimeerde tekst waardoor het soms lastig is je de filosofische ideeën echt eigen te maken. Vooral als deze nieuw voor je zijn. Het blijft dan soms te abstract.

De informatie over de denkbeelden van de filosofen wordt steeds aangevuld met weetjes over het leven van deze filosofen. Dat zorgt voor wat lucht in het boek.

Aan het eind introduceert de ik verschillende familieleden die ook zo hun filosofische gedachten hebben én een favoriete filosoof. Daar wordt het boek en de informatie toegankelijker en dus makkelijker te gebruiken voor een gesprek met middelbare scholieren.

Al met al is ‘Filosofie in beeld’ een speels en afwisselend boek, met als kanttekening dat het juist daardoor soms ook wat ongrijpbaar is. Het biedt echter hier en daar wel ingangen voor filosofische gesprekken met middelbare scholieren. Het sterkst is de verbeelding van de allegorie van de grot van Plato. Die kun je zo kopiëren en uitdelen in de klas als gespreksvoer.

Bij het boek hoort een online werkboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 87 reviews.