Shopping Cart
hart icoon

Is nergens ergens? | Een filosofisch kinderboek | recensie

Deel dit blog:

cover is nergens ergens?Over het filosofische kinderboek Is nergens ergens? van Iris van der Graaf kan ik kort zijn: het is leuk! Het heeft een prettige schrijfstijl, alle filosofische ideeën zijn begrijpelijk uitgelegd en het wordt nergens te zwaar maar is ook nergens te licht.

Filosofische thema’s

Voorbeeldpagina Is nergens ergensIn ‘Is nergens ergens’ worden 31 filosofische thema’s besproken. De onderwerpkeuze past bij de leefwereld van kinderen. Denk daarbij aan kunst, de dood, je geslacht, God, taal, natuur, toeval, je humeur, goed en kwaad, angst, liefde en geluk. Bij elk onderwerp komen een paar ideeën van bekende filosofen voorbij. De schrijfster sluit bij de keuzes voor de filosofen goed aan bij hoe kinderen denken en gebruikt aansprekende voorbeelden en metaforen.

Van der Graaf geeft nergens afgeronde antwoorden, ze geeft vooral denkmogelijkheden. En zo hoort het ook want denken kunnen kinderen prima zelf. Als ze maar denkideeën- en prikkels krijgen.

Start voor een gesprek

Elk hoofdstuk van ‘Is nergens ergens?’ kan daarom een start voor een filosofisch gesprek zijn. Thuis aan de keukentafel, in de kring op school of bij de bso. Maar je kunt het ook gewoon in je eentje lezen en zelf over de onderwerpen verder mijmeren. Dat kan vanaf een jaar of negen en dus ook als je volwassen bent en nog niet thuis bent in filosofie.

Het boek ziet er ook nog eens goed uit met prachtige illustraties, een mooie opmaak, een prettig lettertype en een fijn formaat. Echt een hebbeboek! Maar helaas is het sinds december 2020 uitverkocht

Tips uit de Webshop Kinderfilosofie

 

Leestip

Met enige basiskennis filosofie stel je betere vragen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 285 reviews.