fbpx
Shopping Cart
hart icoon

Peinzen | recensie

Deel dit blog:

De cover van het boek Peinzen; om te filosoferen met kinderenVoor mensen die wat ervaring hebben met filosoferen met kinderen en dit vaker willen doen is het boek Peinzen er een dat zeker in je kast moet staan. Niet als kennismaking met, maar wel ter inspiratie van je filosofielessen.

De theoretische inleiding is enigszins fragmentarisch. Het lijkt alsof uit een uitgebreidere tekst de belangrijkste punten zijn geknipt en vervolgens niet meer aan elkaar zijn gepraat. Daarom leest het wat opsommerig, maar inhoudelijk staan er wel de belangrijkste zaken in die je moet weten als je gaat beginnen met filosoferen.

De vragen cq lesideeën zijn voor beginners misschien iets te summier. Ik denk dat het boek vooral goed dienst zal doen als inspiratie voor mensen die al wat ervaring hebben met filosoferen. Je krijgt een beeld waar je het allemaal over kunt hebben en in welke richtingen je daarover na zou kunnen denken. Sterk is de korte filosofische achtergrond die bij elke vraag wordt gegeven.

Bij veel vragen wordt een voorleessuggestie gedaan. Dat is erg leuk, vooral omdat filosoferen en voorlezen een uitstekende combinatie zijn. Wel jammer dat alleen titel en auteur wordt genoemd. Een korte samenvatting zou het vollediger hebben gemaakt.

De verwerkingsopdrachten zijn op zich niet heel bijzonder, maar het bespaart je de tijd om zelf wat te moeten bedenken.

Helaas is het boek niet meer verkrijgbaar in de boekwinkel. Mogelijk nog wel te leen in sommige bibliotheken.

Meer boeken om te leren filosoferen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 88 reviews.