fbpx
Shopping Cart
hart icoon

Filosoferen aan de keukentafel | recensie

Deel dit blog:

Cover Filosoferen aan de keukentafelFilosoferen aan de keukentafel bevat tips hoe je met je puber in gesprek kunt gaan door te gaan filosoferen. Het kan voor veel ouders verfrissend zijn eens op een andere manier in gesprek te gaan, een zeer gelijkwaardige manier. Het voordeel is dat het kind zich serieus genomen voelt omdat zijn mening er toe doet. Je kunt over allerlei onderwerpen filosoferen zoals kunst, geloof of relaties en dus ook over opvoedingszaken waar jullie het niet over eens zijn. In Filosoferen aan de keukentafel vind je hiervoor bruikbare tips. Ook geeft het een eerste kennismaking met socratische gespreksvoering in het algemeen. Eigenlijk zou elke ouder af en toe op deze manier met haar kinderen moeten praten. Probeer het eens!

Op de achterflap van Filosoferen aan de keukentafel

Wat is geluk? Werkt straf? Wie ben je online?
Een filosofisch gesprek is interessant en verrijkend. Je onderzoekt samen een betekenisvolle vraag. Maar waar begin je en hoe pak je het aan?
Filosoferen aan de keukentafel staat vol praktische tips om filosofische gesprekken te voeren. Het boek gaat in op vragen als: hoe voer je een dialoog en hoe voorkom je een discussie? Hoe boek je voortgang? Wat is een geschikte onderzoeksvraag? De lezer krijgt tips om vanuit uiteenlopende, alledaagse onderwerpen een goed gesprek op gang te brengen. Filosoferen is goed voor iedereen, maar is vooral heel erg leuk.

Lees ook: Debat is een sport, dialoog een kunst

Of lees het artikel Filosoferen met pubers van Karen Faber.

Meer boeken om te leren filosoferen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 88 reviews.