Your Cart

Katrin Laureyssens winnaar Berrie Heesen Prijs 2019

De vragenvulkaan van Katrin Laureyssens Katrin Laureyssens won de Berrie Heesen Prijs 2019 met haar spel de Vragenvulkaan. De Vragenvulkaan is een doosje met 36 thema- en fotokaarten die jong en oud op een speelse manier aanzetten tot filosoferen. Dankzij de themakaarten duik je in verdiepende gesprekken, creatieve opdrachten en verrassende onderzoekjes over alledaagse dingen. Gebruik je de fotokaarten, dan ervaar je hoe leuk het is om te spelen met ideeën. En daarbij vragen te stellen, te twijfelen, te verwonderen en te verbinden.

Het kaartspel van Katrin Laureyssens bevat verschillende spelelementen, zoals het introduceren van een gedachte, doordenken met behulp van filosofische vragen en een verwerkingsopdracht om verder te spelen. Er hoort een zandloper, lavasteentjes en een dobbelsteen bij.

Jury rapport

Katrin Laureyssens heeft dit spel ontwikkeld uit liefde voor het filosoferen met kinderen. De jury bestond uit Sabine Wassenberg, Goedele de Swaef en Mariëlle Sauers. Zij vonden dit spel “volledig, meteen toepasbaar, filosofisch verantwoord, speels en mooi.”

De prijs bestaat uit een geldbedrag dat mogelijk was gemaakt door de erven van Berrie Heesen. Daarnaast kreeg Katrin Laureyssens de wisselbeker. Een mooi beeld dat waarschijnlijk bij haar thuis staat te stralen. Nogmaals gefeliciteerd!

Katrin Laureyssens heeft ook een eigen website: De denkkaravaan

Filosovaardig won de Berrie Heesen Prijs in 2012 met de Praatprikkels.

Andere winnaars

Spellen van Filosovaardig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 473 reviews.