Shopping Cart
hart icoon

Je lidmaatschap van Filosovaardig is beëindigd

Je uitschrijving is gelukt. Je zult vanaf nu geen mails meer ontvangen van Filosovaardig.

We vinden het wel jammer dat je weggaat. Is het omdat je niet van een volle mailbox houdt?

Dan is het misschien een idee om Filosovaardig op Facebook of LinkedIn te volgen. Dan blijf je ook op de hoogte. Filosovaardig is ook actief op Instagram, daar krijg je elke dag een denkvraag bij een foto waarmee je een leuk gesprek kunt starten. 

Natuurlijk kun je gewoon onze website blijven bezoeken en artikelen blijven lezen.

Afscheid nemen doet pijn

Dit zijn de laatste inspiratieblogs:

Interactief voorlezen is goed voor de ontwikkeling van het kind

Interactief voorlezen: tips, trics en een filosofische twist

Interactief voorlezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die veel worden voorgelezen hebben een grotere woordenschat en halen zelfs hogere cito-scores. Uit onderzoek blijkt dat de positieve effecten van voorlezen nog groter worden als je interactief voorleest. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Meer lezen...
Baby met vragen: wat is denken dan?

Denken over denken tot je er gek van wordt

Geloof het of niet maar over denken kun je lang denken! Deze kinderen uit groep 3, 4 en 5 ontdekten al snel dat denken over denken niet eenvoudig is. Hun gedachten raakten ernstig in de knoop en dan is er nog maar één uitweg. Het gesprek begon met de ogenschijnlijk eenvoudige vraag: wat is denken?

Meer lezen...
Wat is thuis?

Hoe omschrijven uithuisgeplaatste kinderen een thuis?

Als je uit huis geplaatst bent, kun je dan een thuisgevoel hebben? En hoe ziet dat thuisgevoel er dan uit? Het lijkt een spannende vraag om te stellen aan jongeren die niet meer thuis wonen. Toch is het ook een belangrijke vraag. Er niet over praten, dat doet pas pijn. Jeugdzorgmedewerker Lena de Koning stelt daarom toch deze vragen.

Meer lezen...
De waardering van www.filosovaardig.nl/webshop-kinderfilosofie/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 221 reviews.